Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker tårta med en liten syrlighet från lime. Uppvispad limepannacotta spritsas ut fint på en mandelbotten. Gör helst pannacottan dagen före servering.
Pannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 10 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, honung, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Ta kastrullen från plattan precis när blandningen når kok punkten. Tillsätt gelatinbladen samt limeskal och limesaft.
Häll blandningen i en skål och lägg plastfolie direkt på smetens yta. Låt den svalna och ställ skålen i kylskåp till nästa dag.
Mazarinkaka: Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.
Vispa ihop smör och mandelmassa i en skål till en krämig smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd till sist i vetemjölet. Klicka ner smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt den kallna i formen.
Ta ut pannacottan ur kylen. Vispa den fluffig med elvisp. Fyll en spritspåse, försedd med rund tyll, med pannacottan.
Lägg kakan på ett fat. Spritsa ut toppar i cirklar runt tårtan, utifrån och in, och platta till dem vartefter med baksidan på en liten sked.
Garnera tårtan med citronmeliss och servera den med hallon.