Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarintårta med limepannacotta

Vacker tårta med en liten syrlighet från lime. Uppvispad limepannacotta spritsas ut fint på en mandelbotten. Gör helst pannacottan dagen före servering.

Mazarintårta med limepannacottaMazarintårta med limepannacottaMazarintårta med limepannacotta
Foto: ÅSA SWANBERG

Limepannacotta

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskhonung
  • 1lime- finrivet skal och saft

Mazarinkaka

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 300 gmandelmassa- riven
  • 3ägg
  • 0,5 dlvetemjöl

Garnering

  • citronmeliss

Till servering

  • hallon- färska

Gör så här

  1. Pannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 10 minuter.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, honung, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Ta kastrullen från plattan precis när blandningen når kok­ punkten. Tillsätt gelatinbladen samt limeskal och limesaft.

  3. Häll blandningen i en skål och lägg plastfolie direkt på smetens yta. Låt den svalna och ställ skålen i kylskåp till nästa dag.

  4. Mazarinkaka: Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.

  5. Vispa ihop smör och mandelmassa i en skål till en krämig smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd till sist i vetemjölet. Klicka ner smeten i formen.

  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt den kallna i formen.

  7. Ta ut pannacottan ur kylen. Vispa den fluffig med elvisp. Fyll en spritspåse, försedd med rund tyll, med pannacottan.

  8. Lägg kakan på ett fat. Spritsa ut toppar i cirklar runt tårtan, utifrån och in, och platta till dem vartefter med baksidan på en liten sked.

  9. Garnera tårtan med citronmeliss och servera den med hallon.

Vad tyckte du om receptet?