Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde

Recept på mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde. Tårtbottnen går bra att göra i förväg och frysa in. Lägg på grädde och jordgubbar strax före servering.

Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde
Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde
Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde

Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde

  • 2lime
  • 300 gmandelmassa
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 3ägg
  • 4 mskvetemjöl
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 1,5 ljordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Skölj den ena limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Riv mandelmassan och blanda med smör och limeskal. Tillsätt äg-gen, ett i taget. Sikta ner vetemjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Grädda kakan mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna.

  3. Skölj den andra limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa ut 1 tsk saft. Vispa grädden fast tillsammans med limeskal, limesaft och florsocker. Bred grädden på kakan. Snoppa jordgubbarna och lägg dem på tårtan precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?