Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mazariner bakade i långpanna. Mazarinrutor har en fin smak av bittermandel och citron. Kakorna går bra att frysa men inte med glasyren på.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.
Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.
Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan. Värm lemon curden försiktigt och ringla den över glasyren. Låt stelna. Skär kakan i rutor.
Recept Saga Aneng, Hembakat