Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarinrutor i långpanna

Recept på mazariner bakade i långpanna. Mazarinrutor har en fin smak av bittermandel och citron. Kakorna går bra att frysa men inte med glasyren på.

Mazarinrutor i långpanna
Mazarinrutor i långpanna
Mazarinrutor i långpanna
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 350 gsmör
  • 200 gmandelmassa
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tskbittermandelolja
  • 6,5 dlvetemjöl- (390 g)
  • 5 dlströsocker
  • 1,5 mskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver

Glasyr

  • 45 dlflorsocker
  • 3 mskvatten
  • 1 dllemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.

  3. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.

  4. Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan. Värm lemon curden försiktigt och ringla den över glasyren. Låt stelna. Skär kakan i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?