Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarinkaka med kardemumma

Oj, oj, oj, den här kakan är god! Ett måste för alla oss som älskar mandelmassa och kardemumma.

Mazarinkaka med kardemumma
Mazarinkaka med kardemumma
Mazarinkaka med kardemumma
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 100 gmargarin- eller smör
  • 200 gmandelmassa
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 mskkardemumma

Gör så här

  1. Rör margarin eller smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast är det att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör lite till.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en djup tallrik. Tillsätt det till mandelmassablandningen och blanda alltsammans med en vanlig sked.

  3. Klicka ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter.

  4. Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 minuter (tiden beror på vilken sorts form du använder). Låt kakan svalna något och vänd upp den på ett sockrat bakplåtspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök