Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarinkaka med hallon och mandel

Mazarinkaka med hallon och mandel är alla mazarinälskares dröm! Den glutenfria kakan håller sig saftig och fin flera dagar i kylen.

Mazarinkaka med hallon och mandel
Mazarinkaka med hallon och mandel
Mazarinkaka med hallon och mandel
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 1,5 tskbakpulver
  • 3 dlmandelmjöl

Glasyr

  • 5 dlflorsocker
  • 3 mskmjölk
  • geléfärg- gul, eller ­hushållsfärg ev

Garnering

  • 250 ghallon- färska
  • 0,5 dlmandelspån- rostade
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och lägg i en bunke med övriga ingredienser. Vispa slätt med elvisp.

  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten och spänn fast ringen.

  3. Bred ut smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Gör ett stickprov i mitten av kakan. Ta ut och låt kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker, mjölk och eventuellt hushållsfärg, prova dig fram till rätt gul färg. Häll glasyren över kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl ca 1 timme.

  5. Toppa kakan med hallon och mandel. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?