Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarinkaka med citrus

Denna mazarinkaka är inspirerad av den klassiska Kronans kaka, där den kokta potatisen gör att kakan blir saftig. Här har vi en variant med citrussmak. Kakan är glutenfri.

Mazarinkaka med citrusMazarinkaka med citrusMazarinkaka med citrus
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 2 stägg
  • 100 gmandel
  • 23bittermandlar
  • 2 stpotatisar- kokta,(medelstora)
  • 1 stapelsin- rivet skal
  • 1 stlime- rivet skal

Glasyr

  • 1,52 dlflorsocker
  • 1 mskvatten
  • 20 stmandlar- skållade,cirka

Gör så här

  1. Mal mandlarna och bittermandlarna. Riv potatisen fint.

  2. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mandeln,
    potatisen och citrusskalen.

  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (cirka 22 centimeter i dia-
    meter). Häll smeten i formen och grädda i ugn, 175 grader, i 30– 40 minuter.

  4. Glasyr: Skålla mandeln och skala den. Blanda florsocker och vatten till en glasyr.

  5. Glasera kakan och dekorera den med skållad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök