Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mazarinkaka med apelsinsmak bakas här i en 20 cm form, och blir liten och hög, men det går lika bra att använda en 24 cm med löstagbar kant. Kakan håller sig saftig flera dagar.
Sätt ugnen på 175°. Lägg mjöl, smör, socker, vaniljpulver och äggula i en matberedare och mixa ihop till ett smul. Ta upp på arbetsbänken och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen jämnt i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Skär bort överflödig deg med kniv längs den övre kanten. Ställ formen i frysen ca 10 min.
Fyllning: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och finriv skalet.
Blanda samman mandelmassa, smör, halva mängden apelsinskal, mandelmjöl och bakpulver. Vispa i äggen, ett i taget. Bred ut mazarinfyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills kakan stannat och fått fin färg. Täck med bakplåtspapper om den får för mycket färg. Ta ut och låt kallna.
Lägg resterande apelsinskal och sockret i en mortel och mortla lätt.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Värm glasyren ca 10 sekunder i mikron och bred ut jämnt över kakan. Låt kallna i kylen. Strö över apelsinsockret vid servering.