Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazariner med hallon och turkisk peppar

Mazariner med hallon och turkisk peppar är en modern variation av den klassiska mazarinen.

Mazariner med hallon och turkisk pepparMazariner med hallon och turkisk pepparMazariner med hallon och turkisk peppar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5ägg

Fyllning

  • 150 gmandelmassa
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 0,5 dlhallon- mosade
  • 4 mskvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 dlhallon
  • 0,5 dlturkisk peppar- krossad

Glasyr

  • 2 dlflorsocker
  • 23 mskvatten

Garnering

  • 15hallon
  • turkisk peppar- krossad

Gör så här

  1. Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.

  2. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ner smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i de mosade hallonen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200°.

  3. Kavla ut degen och klä mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje form. Strö ½ tsk krossade turkisk peppar i varje form. Fördela fyllningen över.

  4. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på ett galler. Ta försiktigt ur kakorna ur formarna.

  5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på mazarinerna. Garnera med hallon och krossad turkisk peppar.

Vad tyckte du om receptet?