Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mazariner med hallon och turkisk peppar är en modern variation av den klassiska mazarinen.
Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ner smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i de mosade hallonen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut degen och klä mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje form. Strö ½ tsk krossade turkisk peppar i varje form. Fördela fyllningen över.
Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på ett galler. Ta försiktigt ur kakorna ur formarna.
Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på mazarinerna. Garnera med hallon och krossad turkisk peppar.