Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazariner med apelsintosca

Ge dina klassiska mazariner ett täcke av knäckig apelsintosca. Gott!

Mazariner med apelsintosca
Mazariner med apelsintosca
Mazariner med apelsintosca
Här har klassiska mazariner fått en ny kostym i form av en toscatäcke – med apelsinsmak! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1,5 dlflorsocker
  • 175 gsmör
  • 1ägg

Fyllning

  • 250 gmandelmassa
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 2äggulor

Tosca

  • 1apelsin
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskljus sirap
  • 100 gflagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i aluminiumformar ställda på en plåt. 

  2. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och ­därefter ­äggulorna. Fördela smeten i ­formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 200°.

  3. Tosca: Skölj apelsinen noga i ­ljummet vatten. Riv skalet. Koka ihop grädde, smör, socker, sirap och apelsinskal i en kastrull under ­omrörning i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen när smeten börjar bli gyllene och blanda i mandeln.

  4. Fördela toscasmeten över ­mazarinerna och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min. Låt mazarinerna svalna på galler innan de tas ur formarna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: 

Klassiska mazariner