Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ge dina klassiska mazariner ett täcke av knäckig apelsintosca. Gott!
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i aluminiumformar ställda på en plåt.
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ihop mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter äggulorna. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 200°.
Tosca: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Koka ihop grädde, smör, socker, sirap och apelsinskal i en kastrull under omrörning i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen när smeten börjar bli gyllene och blanda i mandeln.
Fördela toscasmeten över mazarinerna och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min. Låt mazarinerna svalna på galler innan de tas ur formarna.
Läs också: