Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mazarinen smakar som romerska bågar, nämligen choklad och apelsin. Det knapriga toscatäcket gör det till en riktig ”godiskaka”. Kakan bör inte frysas, då blir nötterna lite sega när den tinat.
Sätt ugnen på 200° Riv mandelmassan. Smält smöret. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Blanda ner den i mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet. Blanda i mjöl och bakpulver. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord, rund form, 20 cm i diameter Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått lite färg, ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Höj ugnsvärmen till 225°.
Toscasmet: Grovhacka nötter och mandel. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandats och smeten har tjocknat Låt svalna 2–3 min.
Fördela toscasmeten på kakan. Grädda mitt i ugnen tills toscasmet och nötter fått fin färg, ca 8 min. Låt kakan kallna på galler.