Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mättande och varm sallad med nordiska smaker. Pricken över i är en Nobisdressing med västerbottensost och färsk timjan.
Koka matvetet enligt förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt ånga av.
Repa grönkålen från stjälkarna och riv bladen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Stek renskavet i rapsolja enligt förpackningen, strimla köttet under stekningen. Tillsätt grönkål, purjolök och enbär. Fräs runt någon minut. Krydda med salt och peppar.
Ta pannan från värmen. Blanda i matvete, vinäger, äpple och tranbär. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladen och strö över pumpakärnor och färska timjanblad. Servera med dressingen.
Dressing: Koka upp vatten. Lägg i ägget och koka 2 minuter, det ska fortfarande vara rinnigt. Spola ägget kallt.
Skrapa ner ägget i en hög och smal bunke. Tillsätt vinäger och senap. Mixa i oljan i en tunn stråle, till en tjock dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda i ost och timjan. Låt gärna smakerna mogna före servering.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök