Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matvetesallad med polkabetor, rädisor, fetaost, svarta bönor och oliver.
En färgglad sallad som gjord för försommarens fester. Använd matvete eller quinoa som bas.
Borsta och koka polkabetorna mjuka i vatten i en kastrull. Dra skalet av betorna och skär dem i klyftor. Låt kallna. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och kallna.
Ansa och halvera rädisorna. Riv salladen i mindre bitar. Skär hälften av fetaosten i tärningar och smula resten.
Blanda alla ingredienser till salladen. Strö över den smulade osten.
Dressing: Klipp smörgåskrassen. Skala och finhacka löken. Blanda gräddfil och majonnäs och tillsätt krasse och lök. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med sambal, paprikapulver, honung, salt och peppar. Servera salladen med dressing.