Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matvetesallad med kryddstekta kikärter, syrad lök och vitlöksdressing

Matvetesallad med kryddstekta kikärter, syrad lök och vitlöksdressing är en matig och god sallad. Kikärterna får en härligt kryddig smak av fänkålsfrö, spiskummin och chili. 

Matvetesallad med kryddstekta kikärter, syrad lök och vitlöksdressingMatvetesallad med kryddstekta kikärter, syrad lök och vitlöksdressingMatvetesallad med kryddstekta kikärter, syrad lök och vitlöksdressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dlmatvete
  • 0,75 dlcitron- pressad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 tsksalt

Citronsyrad lök

  • 2gula lökar
  • 1 dlcitron- pressad
  • 0,5 dlhonung
  • 2 krmsalt

Vitlöksdressing, ca 3 dl

  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 dlkikärtsspad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3 krmsalt
  • 2,5 dlrapsolja

Kryddstekta kikärter

  • 400 gkikärter- kokta
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tskfänkålsfrö- krossat
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 3 krmsalt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda matvetet med citronsaft och persilja. Krydda med salt.

  2. Syrad lök: Skala, halvera och skiva löken. Blanda löken med citronsaft, honung och salt. Låt marinera ca 15 min. Häll av vätskan före servering.

  3. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en matberedare och tillsätt kikärtsspad, citronsaft och salt. Starta mixern och tillsätt oljan i en tunn stråle. Mixa till en krämig dressing.

  4. Kikärter: Stek kikärterna i het olja 3-4 min. Tillsätt kryddor och salt och stek vidare ca 1 minut.

  5. Lägg matvetet på ett fat och toppa med kikärter och lök. Servera salladen med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?