Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matvetesallad med clementindressing. En krispig grön sallad är gott på julbordet. Svartkålschips toppar.
Sätt ugnen på 125°. Skär bort bladnerven på kålen. Vänd ihop med oljan och fördela bladen jämnt på plåten. Strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kålen är krispig.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl i kallt vatten.
Skala och hyvla morötterna tunt, gärna på mandolin. Strimla aprikoserna.
Dressing: Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Finriv -skalet och pressa ut 3 msk saft. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft, senap, olja, salt och peppar. Vänd ihop dressingen med matvete, morot, aprikos och salladsmix.
Skär loss hela blad från gem-salladen och fördela salladen i dem. Smula över fetaosten och garnera med svartkålsblad.