Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig matveteotto med rostade grönsaker är som en risotto med rustik känsla. Matvetet ger en lite mer tuggig konsistens än ris. Pestodressingen är en syrlig dressing som sätter smak.
Grönsaker: Sätt ugnen på 250°. Skrubba jordärtskockorna och skär dem i bitar. Kärna ur och skär paprikan i klyftor. Tärna auberginen. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg alla grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, flingsalt och peppar.
Tillaga grönsakerna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
Finriv osten. Koka upp vatten och buljong.
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt matvete och vin och rör om ca 1 minut. Tillsätt buljongen, lite i taget, och koka tills matvetet blir mjukt, ca 20 min. Rör då och då. Krydda med peppar och rör ner 50 g parmesan.
Dressing: Lägg ingredienserna i en mixerskål och mixa slätt med mixerstav.
Lägg upp matveteotto på tallrikar, toppa med grönsakerna. Garnera med 25 g parmesan och basilika. Servera med dressing.