Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 17g
Kolhydrater: 58g
Matveteotto med kronärtskockor och basilika är krämigt och gott. Kronärtskocksmarinaden innehåller hela pepparkorn. Tycker du att det blir alltför pepparstarkt kan marinaden silas innan matvete och tomater får fräsa.
Skala och hacka löken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av men spara marinaden. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.
Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningar. Fräs matvete och lök i hälften av marinaden från kronärtskockorna ca 3 min. Späd med buljongen i omgångar och koka matvetet ca 15 min.
Stek tomaterna i resten av marinaden från kronärtskockorna tills skalet börjar spricka. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Repa bladen från basilikan. Blanda ner kronärtskockor, basilika och ost i matveteotton och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa med de stekta tomaterna och servera.