Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matveteotto med kronärtskockor och basilika

Matveteotto med kronärtskockor och basilika är krämigt och gott. Kronärtskocksmarinaden innehåller hela pepparkorn. Tycker du att det blir alltför pepparstarkt kan marinaden silas innan matvete och tomater får fräsa.

Matveteotto med kronärtskockor och basilika
Matveteotto med kronärtskockor och basilika
Matveteotto med kronärtskockor och basilika
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 dlmatvete
  • 1gul lök
  • 1 burkkronärtskockor- marinerade små  (200 g)
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 400 gkörsbärstomater
  • 1 krukabasilika
  • 100 gvästerbottensost
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av men spara marinaden. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.

  2. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningar. Fräs matvete och lök i hälften av marinaden från kronärtskockorna ca 3 min. Späd med buljongen i omgångar och koka matvetet ca 15 min.

  3. Stek tomaterna i resten av marinaden från kronärtskockorna tills skalet börjar spricka. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Repa bladen från basilikan. Blanda ner kronärtskockor, basilika och ost i matveteotton och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa med de stekta tomaterna och servera.

Vad tyckte du om receptet?