Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Som risotto, fast med matvete. En vegetarisk rätt som mättar ordentligt. Välj den mildare gorgonzolan med benämningen dolce.
Skala och hacka 1 vitlöksklyfta och schalottenlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en vid kastrull.
Häll på matvetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen. Sjud under lock ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in.
Ansa och skär paprikorna i bitar, skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Stek paprikan i 1 msk olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt vitlöken fräsa med 1-2 min. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. Vänd ner spenaten i matvetet.
Tärna gorgonzolan. Blanda matvetet med grönsakerna och gorgonzolan. Spara lite till garnering. Mal över svartpeppar. Servera med sallad.
Ca 460 kcal per portion 21 g fett 17 g protein 46 g kolhydrater