Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matvete-otto med grönsaker och gorgonzola

Som risotto, fast med matvete. En vegetarisk rätt som mättar ordentligt. Välj den mildare gorgonzolan med benämningen dolce.

Matvete-otto med grönsaker och gorgonzolaMatvete-otto med grönsaker och gorgonzolaMatvete-otto med grönsaker och gorgonzola
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlmatvete- med koktid 15 min
  • 1vitlöksklyftor- + 1 st
  • 1schalottenlök
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 2paprikor- röda
  • 250 gspenat- hel
  • 100 ggorgonzolaost dolce
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Skala och hacka 1 vitlöksklyfta och schalottenlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en vid kastrull.

  2. Häll på matvetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen. Sjud under  lock ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in.

  3. Ansa och skär paprikorna i bitar, skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Stek  paprikan i 1 msk olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt vitlöken fräsa med 1-2 min. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. Vänd ner spenaten i matvetet.

  4. Tärna gorgonzolan. Blanda matvetet med grönsakerna och gorgonzolan. Spara lite till garnering.  Mal över svartpeppar. Servera med sallad.

  5. Ca 460 kcal per portion 21 g fett  17 g protein 46 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?