Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matvete med tofu i ingefärssoja

Recept på matvete med tofu i ingefärssoja. En riktigt snabb och smakrik vegorätt!

Matvete med tofu i ingefärssojaMatvete med tofu i ingefärssojaMatvete med tofu i ingefärssoja
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burkmatvete- (400 g)
  • 300 gbroccoli
  • 23morötter- (250 g)
  • 400 gtofu
  • 2 msksesamfrön
  • 2 mskmatolja

Marinad

  • 2 mskingefära- finriven färsk
  • 1 storvitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 dlsoja- med låg salthalt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skölj vetet under rinnande vatten i ett durkslag. Plocka broccolin i mycket små buketter. Skala och grovriv morötterna. Skär tofun i kuber.

  2. Rör ihop marinaden.

  3. Fräs morot, broccoli och sesamfrön i oljan i en rymlig stekpanna eller wok ca 1 minut tills det har fått lite färg.

  4. Tillsätt matvete och tofu. Häll på marinaden. Blanda tills allt blivit varmt. Servera med lime att pressa över.

  5. Ca 450 kcal per portion 16 g fett 19 g protein 49 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?