Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matvete med smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter passar både till vardag och fest.
Skala och skiva löken. Stek löken krispig i olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Rensa svampen. Riv sönder större svampar eller skär i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna 2-3 min så att vätskan kokar in. Tillsätt 50 g smör och stek svampen tills den börjar bli lite krispig.
Skala och krossa vitöken. Smält 50 g smör i en kastrull. Tillsätt vitlöken och låt smöret sjuda på svag värme tills den börjar bli gyllenbrun. Var försiktig så att den inte bränns.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Ta bort vitlöken från smöret. Blanda ner smöret i matvetet tillsammans med schalottenlök, svamp, citronsaft och -skal, spenat, hasselnötter och persilja. Krydda med salt och peppar. Rör ner pecorinoosten och servera.