Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett. Matig sallad som fungerar som egen rätt om grönsallad serveras till. Serveras varm.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i cm-stora bitar.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda apelsinskal och -saft med vinäger och 1 dl olja.
Stek matvetet i 1 msk olja ca 1 minut . Blanda i bönor och rödbetor och stek ytterligare 2–3 min. Häll över vinägretten och krydda med salt. Toppa med smörgåskrasse.