Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett

Recept på matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett. Matig sallad som fungerar som egen rätt om grönsallad serveras till. Serveras varm.

Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett
Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett
Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gmatvete
  • 400 grödbetor
  • 1apelsin
  • 250 gbönor- kokta valfria
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 1 dlolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i cm-stora bitar.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  4. Blanda apelsinskal och -saft med vinäger och 1 dl olja.

  5. Stek matvetet i 1 msk olja ca 1 minut . Blanda i bönor och rödbetor och stek ytterligare 2–3 min. Häll över vinägretten och krydda med salt. Toppa med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?