Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matmuffins med potatis

Matiga potatismuffins. Runt den kokta potatisen formar sig muffinsen som skålar. Bjud dem till midsommarsillen eller på sommarens buffébord. Perfekt picknickmat.

Matmuffins med potatis
Matmuffins med potatis
Matmuffins med potatis

Ingredienser

  • 1,5 dlkesella
  • 1 dlmjölk
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 3 dlvetemjöl special
  • 1 tskbakpulver
  • 8färskpotatisar- små, kokta
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.

  2. Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i kesellasmeten. Blanda och fördela smeten i formarna.

  3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje potatis.

  4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Ta ut och servera muffinsen till midsommarsillen.

Vad tyckte du om receptet?