Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matiga potatismuffins. Runt den kokta potatisen formar sig muffinsen som skålar. Bjud dem till midsommarsillen eller på sommarens buffébord. Perfekt picknickmat.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i kesellasmeten. Blanda och fördela smeten i formarna.
Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje potatis.
Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Ta ut och servera muffinsen till midsommarsillen.