Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matmuffins med ost, broccoli och rucola

Matiga muffins perfekt till mellanmål - men passar också bra som tillbehör till en soppa eller sallad.

Matmuffins med ost, broccoli och rucola
Matmuffins med ost, broccoli och rucola
Matmuffins med ost, broccoli och rucola
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gbroccolibuketter- frysta
  • 50 grucola
  • 10gröna oliver
  • 4 dldinkel- siktat (220 g)
  • 1 dldinkelflingor
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 2 dlmjölk- (0,5 %)
  • 2 dllagrad ost- (17 %) riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina broccolin och bryt den i mindre buketter. Hacka rucola och oliver.

  2. Blanda mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.

  3. Blanda ner broccoli, rucola, oliver och nästan all ost i degen. Fördela den i en muffinspanna med 12 hål. Strö över den sparade osten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen stå kvar i formen ca 5 min innan de lossas från formen och får svalna på galler.

  5. Ca 140 kcal per muffin, 5,5 g fett, 5 g protein, 16 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?