Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjesilltårta recept

Matjesilltårta med rädisor, pepparrot och rödlök. Rädisorna och rödlöken ger fin, knaprig kontrast till den mjuka fyllningen i matjestårtan.

Matjesilltårta receptMatjesilltårta receptMatjesilltårta recept

Matjestårta

  • 250 gkavring- (ca 8 skivor)
  • 100 gsmör
  • 2gelatinblad
  • 2 burkarmatjessill- (à 250 g)
  • 30 gpepparrot- (ca 1 dl) riven
  • 600 gfärskost- naturell
  • 2 mskcitron- pressad

Garnering

  • 1 knipparädisor- vittoppade
  • 1rödlök
  • 30 gpepparrot- (ca 1 dl) riven

Gör så här

  1. Smula ner kavringen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en jämn smet.

  2. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd i bottnen med ett bakplåtspapper. Ställ formen i kylskåpet.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och hacka den riktigt fint. Blanda sillen med pepparrot och färskost.

  4. Värm citronsaften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften. Häll citron­saften i ostblandningen. Bred ut blandningen i formen och ställ kallt ca 4 timmar.

  5. Ansa och halvera rädisorna. Skala och skiva löken tunt. Ta tårtan ur formen och garnera med rädisor, lök, pepparrot och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Test! Årets godaste matjesill 2018

Vi har testat nio olika matjessillar och hittat årets favorit 2018 – se vilka som är godast här.