Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessilltartar med parmesanost och forellrom

Kocken Mattias Larsson bjuder oss på en underbar matjessilltart med parmesanost, olivolja, gräddfil och forellrom. Tartaren packas hårt i crème brûlée-formar eller andra små skålar, som sedan vänds upp och ner. Klä ev formarna med plastfolie så går tartaren lättare att lossa.

Matjessilltartar med parmesanost och forellrom
Matjessilltartar med parmesanost och forellrom
Matjessilltartar med parmesanost och forellrom
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 burkarmatjessill- (à 200 g)
  • 4potatisar- kokta, medelstora
  • 100 gparmesan
  • 4ägg- hårdkokta
  • 3äggulor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 100 gforellrom
  • 1 dlgräddfil
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Tärna sill, potatis, parmesan och ägg. Tillsätt äggulor, citron, gräslök och salt och blanda ordentligt.

  2. Forma röran genom att packa den hårt i 8 små, runda formar. Vänd dem upp och ner och lossa försiktigt tartaren på tallrikarna.

  3. Garnera med forellrom, gräddfil och olivolja. Servera kallt öl och snaps till.

  4. Att dricka till matjessilltartaren: Hemkryddad snaps och öl.

Vad tyckte du om receptet?

P.S Hittar du inte forellrom i din butik går det att ersätta med löj- eller stenbitsrom.

Kocken Mattias Larsson älskar att runda av midsommaraftons kväll på bryggan i Stockholms skärgård.

Inspireras av hans finessrika meny till matjessilltartaren:

Fördrink: Midsommardrink med rosévin, apelsin och rosmarin 

Örtmarinerade kycklingspett

Efterrätt: Limetarte