Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker och krämig matjessilltårta som gör sig bra på midsommarbordet. Tårtan blir extra fin om man garnerar med lite hackat ägg i mitten.
Mixa kavringen i en mixer.
Smält smöret och blanda ner det i kavringsmulorna. Mixa ihop.
Tryck ut kavringsmeten i en springform, 22–24 centimeter i diameter. Ställ in formen i kylen. Gör fyllningen under tiden.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Skala och hacka rödlöken och skär matjessillen i tärningar.
Blanda ihop lök, matjessill, kvarg, gräddfil, vit- peppar och dill.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Blanda hastigt ner gelatinet i matjessill- röran. Häll upp den i springformen. Jämna till ytan och låt tårtan stå i kylen i 4–5 timmar.
Ta ut tårtan ur kylen och garnera med gräslök, rödlök, dill, hackat ägg i mitten och krondill eller dillkvist.
Recept från Mitt kök