Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessillstubbar

Salt sill och söta polkabetor är en utsökt kombination. Det går även bra med gulbetor. Använder du rödbetor färgas hela terrinen röd. Noriblad finns på den asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

Matjessillstubbar
Matjessillstubbar
Matjessillstubbar

Ingredienser

  • 2 burkmatjessill- en burk = 200g
  • 200 gpolkabetor
  • 1päron
  • 1 msksmör
  • 3gelatinblad
  • 0,5 mskcitronsaft- pressad
  • 4schalottenlök
  • 1 knippagräslök
  • 200 gnaturell färskost
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 4noriblad

Gör så här

  1. Koka polkabetorna mjuka. Tärna matjessillen grovt. Skär polkabetorna i cm-stora tärningar. Skala, kärna ur och skär päronet i cm-stora tärningar.

  2. Stek polkabets- och pärontärningarna i smör på medelstark värme utan att de tar färg ca 3 min. Låt svalna.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär gräslöken fint. Blanda osten med pepparrot, schalottenlök och gräslök.

  4. Ta upp och smält gelatinet i en kastrull med citronsaften. Rör ner i ostblandningen. Tillsätt sill, polkabetor och päron. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg ut ett noriark på en bambumatta. Fördela lite av fyllningen och rulla ihop så hårt som möjligt. Låt stå i kylskåpet ca 3 timmar. Skär rullen i 3–4 cm breda bitar.

Vad tyckte du om receptet?