Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill på palttunnbröd

Gör en underbart god smörgås med hårt palttunnbröd, matjessill och chiligräddfil. Toppa med rödlöksringar och smörgåskrasse.

Matjessill på palttunnbröd
Matjessill på palttunnbröd
Matjessill på palttunnbröd
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4matjessillfiléer
  • 4 skivorhårt tunnbröd- palt, Mjälloms
  • 4mandelpotatisar- kokta
  • 4ägg- (kokta i 7 minuter)
  • 1 litenrödlök
  • smör

Chiligräddfil

  • 2 dlgräddfil
  • 2 msksweet chilisauce

Tillbehör

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Bred smör på paltbröden.

  2. Skiva potatisen, äggen och matjessillen.

  3. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.

  4. Lägg potatisen, äggen, matjessillen och rödlöksringarna på brödet.

  5. Chiligräddfil: Blanda gräddfil och sweet chili sauce och lägg på bröden.

  6. Toppa med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök