Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Smöret är brynt när det har vacker, brunaktig färg och luktar nötigt.
Picklad lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda löken med vatten, socker och ättika. Låt stå tills sockret lösts upp.
Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i smöret, ta även med bottensatsen. Krossa pepparkornen och blanda i crème fraichen. Salta. Lägg crèmen i en spritspåse.
Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. Låt lök och morötter rinna av.
Lägg sillbitarna på ett fat och spritsa på crèmen. Toppa sillen med lök och morötter. Garnera med krossad rosépeppar och dillkvistar.