Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök

Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Smöret är brynt när det har vacker, brunaktig färg och luktar nötigt.

Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök
Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök
Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök
Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burkarmatjessillfiléer- hela, (à 200 g)
  • 2 msksmör
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 krmsalt

Picklad lök

  • 12röda steklökar- små eller 1 liten rödlök
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskättiksprit- (12 %)

Garnering

  • rosépeppar
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda löken med vatten, socker och ättika. Låt stå tills sockret lösts upp.

  2. Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i smöret, ta även med bottensatsen. Krossa pepparkornen och blanda i crème fraichen. Salta. Lägg crèmen i en spritspåse.

  3. Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. Låt lök och morötter rinna av.

  4. Lägg sillbitarna på ett fat och spritsa på crèmen. Toppa sillen med lök och morötter. Garnera med krossad rosépeppar och dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?