Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot

Ingredienser som tomat, pepparrot och rostad vitlök till matjessill är så gott. Ni måste bara prova!

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot
Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot
Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot
Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot Foto: Ulrika Ekblom

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot

  • 3 burkarmatjessill- (à 200 g)

Sås

  • 2vitlöksklyftor
  • 0,75 dlketchup
  • 3 msktomatpuré
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskdill- torkad
  • 1 dlrapsolja
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlvatten

Garnering

  • 10vitlöksklyftor
  • 3 mskrapsolja
  • 2 mskpepparrot- riven

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt den rinna av. Skär den i bitar, 2–3 cm breda.

  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen.

  3. Lägg sillen i såsen och låt dra  ca 24 timmar i kylen.

  4. Garnering: Skala vitlöksklyftorna. Rosta dem med olja i en stekpanna tills de får gulbrun färg och är helt mjuka. Låt kallna.

  5. Garnera  sillen med vitlöksklyftor och riven pepparrot strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?