Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med rödbetshack och nobisdressing

Lite annorlunda men mycket gott är det att byta ut gräddfilen mot nobisdressing och servera till matjessillen.

Matjessill med rödbetshack och nobisdressingMatjessill med rödbetshack och nobisdressingMatjessill med rödbetshack och nobisdressing

Ingredienser

  • 5 burkarmatjessill- (à 200 g)
  • 810rödbetor- inlagda (ca 300 g)
  • 6saltgurkor
  • 3rödlökar
  • 2 dlkapris

Nobisdressing

  • 4ägg
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskdijonsenap
  • 3vitlöksklyftor
  • 5 dlrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1 knippagräslök

Gör så här

  1. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 3 min. Spola äggen i kallt vatten. Gröp ur dem i en matberedare. Tillsätt vinäger, senap och skalade vitlöksklyftor. Häll i oljan medan maskinen går och mixa till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.

  2. Hacka gräslöken och rör ner i såsen.

  3. Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Hacka rödbetor och gurka. Skala och finhacka rödlöken. Lägg grönsaker och kapris i grupper runt om sillen.

  4. Servera med nobisdressingen.

Vad tyckte du om receptet?