Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med rödbetor, krispig gurka och citronfraiche

Matjessill är inte bara gott på midsommarafton utan passar även utmärkt som sommarmiddag tillsammans med nykokta rödbetor, snabbpicklad gurka och citron-smaksatt crème fraiche.

Matjessill med rödbetor, krispig gurka och citronfraicheMatjessill med rödbetor, krispig gurka och citronfraicheMatjessill med rödbetor, krispig gurka och citronfraiche
Matjessill med rödbetor och citronfraiche Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burkmatjessillfiléer- (560 g)
  • 1 knipparödbetor
  • 6snackgurkor
  • 2 krmättiksprit (12 %)
  • 0,5citron
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 0,5 dlgräslök- strimlad
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • färskpotatis- nykokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten. Spola av dem med kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i klyftor.

  2. Ansa och skär gurkan i breda skivor på snedden. Blanda dem med 1 msk vatten, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och -ättika. Låt stå till servering.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och -saft med lätt crème fraiche. Rör i gräslöken och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Låt matjessillen rinna av. Skär den i breda bitar.

  5. Servera matjessillen med rödbetor, gurka, citronfraiche, potatis och salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?