Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matjessill är inte bara gott på midsommarafton utan passar även utmärkt som sommarmiddag tillsammans med nykokta rödbetor, snabbpicklad gurka och citron-smaksatt crème fraiche.
Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten. Spola av dem med kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i klyftor.
Ansa och skär gurkan i breda skivor på snedden. Blanda dem med 1 msk vatten, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och -ättika. Låt stå till servering.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och -saft med lätt crème fraiche. Rör i gräslöken och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Låt matjessillen rinna av. Skär den i breda bitar.
Servera matjessillen med rödbetor, gurka, citronfraiche, potatis och salladsblad.