Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med rågsmulor och västerbottenskräm

Recept på matjessill med västerbootenkräm. Det är inte bara i sommartid matjessillfiléer är en delikatess. Även till jul passar den utmärkt. Här tillsammans med smakkompisar som västerbottensost, rostat vörtbröd, äpplen och kapris.

Matjessill med rågsmulor och västerbottenskrämMatjessill med rågsmulor och västerbottenskrämMatjessill med rågsmulor och västerbottenskräm
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 400 gmatjessillfilé- hel
  • 3 skivorvörtbröd
  • 50 gsmör
  • 1äpple- rött
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 dlkapris- mellanstor
  • 3 mskgräslök- skuren

Västerbottenskräm

  • 75 gvästerbottensost
  • 100 gnaturell färskost

Gör så här

  1. Kantskär och finhacka brödet. Stek det i smör på medelvärme tills det är knaprigt ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Västerbottenskräm: Vispa samman ost och färskost till en kräm.

  3. Låt sillen rinna av väl. Skär den i sneda bitar och lägg på ett fat. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tändstickstjocka strimlor. Pressa över citronsaft.

  4. Lägg äppelstrimlor, brödsmul, skuren gräslök och kapris på fatet. Klicka eller spritsa ut krämen ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?