Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matjessill med västerbootenkräm. Det är inte bara i sommartid matjessillfiléer är en delikatess. Även till jul passar den utmärkt. Här tillsammans med smakkompisar som västerbottensost, rostat vörtbröd, äpplen och kapris.
Kantskär och finhacka brödet. Stek det i smör på medelvärme tills det är knaprigt ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Västerbottenskräm: Vispa samman ost och färskost till en kräm.
Låt sillen rinna av väl. Skär den i sneda bitar och lägg på ett fat. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tändstickstjocka strimlor. Pressa över citronsaft.
Lägg äppelstrimlor, brödsmul, skuren gräslök och kapris på fatet. Klicka eller spritsa ut krämen ovanpå.