Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med pepparrot

Matjessill är klassisk mat till midsommar. En trevlig uppläggning passar på buffén eller som förrätt. Gott med färskpotatis till.

Matjessill med pepparrot
Matjessill med pepparrot
Matjessill med pepparrot

Ingredienser

  • 1matjessill- ask, hela filéer
  • 8färskpotatisar
  • 3ägg- hårdkokta, skivade
  • 0,5gurka- 10 cm, färsk, tärnad
  • 1 knipparädisor- skivade
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Pepparrotsvinägrett

  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm svartpeppar
  • 2 mskolja- + 1 msk vatten
  • 1,5 mskpepparrot- riven

Gör så här

  1. Dela sillfiléerna på längden. Rulla och ställ dem på fatet med ägg, potatis, rädisor och gurka.

  2. Blanda dressingen. Ös den över och toppa med persilja.

Vad tyckte du om receptet?