Inlagda gulbetor - gör så här:
Test! Årets godaste matjesill
Vi har testat nio olika matjessillar och hittat årets favorit 2018 – se vilka som är godast här.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det var Mathias Dahlgrens receptet på matjessill med pepparrot, äpple och brynt smör som fick redaktionen att gå i spinn och omprioritera julbordet. Passar så klart lika fint till påsk och midsommar!
Lägg äpplet i frysen och låt det bli genomfryst. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av i kylen ca 6 timmar. Blanda den avrunna gräddfilen med pepparrot och krydda med salt och 1/2 krm peppar.
Koka potatisen mjuk. Låt svalna och skär den i cm-stora bitar.
Koka upp vatten, socker och ättika. Låt lagen kallna.
Låt sillen rinna av ordentligt. Skär sillen i bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär steklöken i 2 mm tunna skivor. Skala och finhacka silverlöken. Skär gulbetan i bitar.
Lägg en klick pepparrotscrème i bottnen på tallrikarna och stryk ut till ca 8 cm i diameter. Fördela potatis och gulbeta. Strö över silverlöken. Fördela sillbitarna.
Riv det frysta äpplet på grova sidan på rivjärn och lägg ovanpå sillen. Vänd steklöken i ättikslagen och garnera sillen med den och plockad dill.
Bryn smöret och häll det över sillen. Strö på 1 krm peppar och servera.
Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten. Lägg betorna i en burk.
Koka upp vatten, socker, ättika och salt under omrörning. Häll den kokande lagen över betorna. Låt kallna och förvara betorna i kylen.
Vi har testat nio olika matjessillar och hittat årets favorit 2018 – se vilka som är godast här.