Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med ljummen grön potatissallad och rödbetsklyftor

Om du inte hittar bladpersilja går det bra med vanlig persilja också, men då blir smaken lite starkare.

Matjessill med ljummen grön potatissallad och rödbetsklyftorMatjessill med ljummen grön potatissallad och rödbetsklyftorMatjessill med ljummen grön potatissallad och rödbetsklyftor

Ingredienser

  • 2 burkarmatjessill- (à 200 g)
  • 1 knipparödbetor- (500 g) färska

Sallad

  • 800 gfärskpotatisar- små
  • 1rödlök
  • 1 knippadill
  • 1 knippabladpersilja
  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,5 dlvatten
  • 2 msksenap
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär av blasten från rödbetorna och koka dem mjuka i vatten i en kastrull ca 20 min.

  2. Sallad: Skrubba potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen ånga och rinna av. Skala och strimla rödlöken.

  3. Mixa dill och persilja, spara lite till garnering, med lite av yoghurten med mixerstav. Rör i resten av yoghurten och späd med vattnet. Smaka av med senap, salt och peppar. Vänd i potatis och lök.

  4. Gnugga skalet av rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor.

  5. Låt matjessillen rinna av och servera den med potatissallad och rödbetsklyftor. Garnera med den sparade dillen och persiljan.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 520 kcal per portion

22 g fett

20 g protein

58 g kolhydrater