Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med gremolata

Denna sill har en strykande åtgång. Matjessill som smakar fräscht av citron, vitlök och parmesan.

Matjessill med gremolataMatjessill med gremolataMatjessill med gremolata

Ingredienser

  • 3 burkarmatjessillfiléer- (à 200 g)

Gremolata

  • 2citroner- rivet skal
  • 1 dlpersilja- eller basilika hackad
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2vitlöksklyftor- finhackade

Garnering

  • basilikablad
  • citronklyftor

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Blanda citronskal, persilja, ost och vitlök. Häll av lagen från sillen och lägg upp den på ett fat. Strö över gremolatan.

  2. Garnera med färsk basilika och citronklyftor. Servera med gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?