Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med forellrom, äpple & pepparrot


En variant på den svenska klassikern med röd lök, gräslök och gräddfil. Servera gärna nykokt färskpotatis till.

Matjessill med forellrom, äpple & pepparrot

Matjessill med forellrom, äpple & pepparrot

Matjessill med forellrom, äpple & pepparrot

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 gmatjessill
  • 2svenska äpplen
  • 1 knippadill
  • 50 gforellrom- eller stenbitsrom
  • 2 dlgräddfil
  • 50 gsmör
  • 1 bitpepparrot- färsk

Gör så här

  1. Låt matjessillen rinna av. Skiva äpplet i tunna skivor och skär stickor, bryn smöret tills det tystnar och ställ åt sidan.

  2. Skala pepparroten och slå den mot den fina sidan på ett rivjärn.

  3. Börja med att lägga upp matjessillen och lägg på pepparroten. Ringla över det brynta smöret.

  4. Plocka fina dillvippor och lägg på sillen. Klicka ut gräddfilen och avsluta med forellrommen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök