Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matjessill med dillkräm, brynt smör, färskpotatis och rödbetor. Inga konstigheter, bara somriga smaker man tycker om.
Skrubba potatis och rödbetor. Koka dem mjuka i saltat vatten i separata kastruller. Skala röbetorna under rinnande kallt vatten. Skala och finhacka rödlöken.
Olja: Mixa dill, citronskal, citronsaft och rapsolja med mixerstav, smaka av med salt och peppar.
Putsa matjessillen på kanterna och lägg upp på tallrikar. Spritsa gräddfil i en lång rand på varje sillfilé och strössla rödlöken över.
Servera med potatis, rödbetor och dilloljan. Garnera gärna med dillkvistar.