Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med dillkräm, brynt smör, färskpotatis och rödbetor

Recept på matjessill med dillkräm,  brynt smör, färskpotatis och rödbetor. Inga konstigheter, bara somriga smaker man tycker om.

Matjessill med dillkräm, brynt smör, färskpotatis och rödbetor
Matjessill med dillkräm, brynt smör, färskpotatis och rödbetor
Matjessill med dillkräm, brynt smör, färskpotatis och rödbetor

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 500 gknipprödbetor
  • 1rödlök
  • 4matjessillfiléer- hela
  • 0,5 dlgräddfil

Dillolja

  • 0,5 krukadill
  • 1citron- rivet skal
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Till garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skrubba potatis och rödbetor. Koka dem mjuka i saltat vatten i separata kastruller. Skala röbetorna under rinnande kallt vatten. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Olja: Mixa dill, citronskal, citronsaft och ­rapsolja med mixerstav, smaka av med salt och peppar.

  3. Putsa matjessillen på kanterna och lägg upp på tallrikar. Spritsa gräddfil i en lång rand på varje sillfilé och strössla rödlöken över.

  4. Servera med potatis, rödbetor och dilloljan. Garnera gärna med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?