Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 20g
Kolhydrater: 49g
Matjessill med brynt smör är somrig mat. När matjessillen värms får den mjukare konsistens och smälter nästan ihop med det brynta smöret.
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Låt matjessillen rinna av och lägg den på ett fat. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten, skala och grovhacka dem. Strimla gräslöken. Strö ägg och gräslök över sillen.
Ta av locket från potatiskastrullen och ställ på matjessillfaten. Låt stå ca 10 min så att sillen blir ljummen.
Bryn smöret. Häll det över sill och ägg och servera genast med färskpotatis, gräddfil, salladsblad och ansade rädisor.