Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matjessill med äpple och brynt currysmör. Kombinationen curry och äpple är en klassiker som här ger den här matjessillen både skjuts och fräschör. Det brynta smöret ska hällas på sillen precis före servering.
Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen i ca 8 min. Spola dem med kallt vatten. Skala och grovhacka äggen.
Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om den inte redan är skuren. Lägg sillen på ett fat.
Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och strimla äpplet. Fördela ägg, purjolök och äpple på sillen.
Lägg smör och curry i en kastrull. Bryn smöret tills det har fin färg och luktar nötigt. Häll smöret över sill, ägg, purjolök och äpple och servera genast.