Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjessill med ägg, picklade rädisor och syrad grädde

Kan det bli så mycket bättre? Nykokt färskpotatis, hela sillfiléer, kokta ägg och rädisor som vi picklat – allt på ett och samma fat. Små klickar av syrad grädde ger en extra skjuts åt rätten.

Matjessill med ägg, picklade rädisor och syrad grädde
Matjessill med ägg, picklade rädisor och syrad grädde
Matjessill med ägg, picklade rädisor och syrad grädde
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 300 gmatjessillfiléer- hela
  • 1 kgfärskpotatis
  • 4ägg
  • 3 dlsyrad grädde
  • 0,5 dlkapris- stor
  • 2 mskgräslök

Picklade rädisor

  • 1 knipparädisor
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2 tsksenapsfrön- gula

Garnering

  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Picklade rädisor: Ansa rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrön. Låt lagen kallna. Lägg i rädisorna och låt dra ca 30 min.

  2. Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skär potatisen i bitar. Lägg ner äggen i kokande vatten och sjud dem 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  3. Lägg matjessill, potatis, ägg och rädisor på ett fat. Vispa den syrade grädden och klicka eller spritsa lite av den på fatet. Servera resten bredvid. Toppa med kapris, gräslök och gräslöksblommor.

Vad tyckte du om receptet?