Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjesinlagda sillfiléer

Lägg strösocker, kryddpepparkorn, kryddnejlikor och malen sandelträ i lagen och smaksätt sillen med typiska matjesillkryddor. Läckert!

Matjesinlagda sillfiléer
Matjesinlagda sillfiléer
Matjesinlagda sillfiléer
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10saltsillfiléer- urvattnade
  • 2 dlättiksprit
  • 4 dlströsocker
  • 6 dlvatten
  • 5kryddpepparkorn
  • 1rödlök
  • 3kryddnejlikor
  • 1,5 msksandelträ- malen (kan finnas att köpa i större saluhallar eller på nätet)
  • 2 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och kryddpeppar. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.

  3. Skala och skär rödlöken i små skivor.

  4. Krossa kryddnejlikan i en mortel (eller hacka). Blanda ner kryddnejlikan, sandelträ och dill i lagen.

  5. Lägg sillen och rödlöken i en glasburk och häll på lagen. Ställ in sillen i kylen och låt sillen dra i lagen över natten.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök