Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg strösocker, kryddpepparkorn, kryddnejlikor och malen sandelträ i lagen och smaksätt sillen med typiska matjesillkryddor. Läckert!
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten och kryddpeppar. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.
Skala och skär rödlöken i små skivor.
Krossa kryddnejlikan i en mortel (eller hacka). Blanda ner kryddnejlikan, sandelträ och dill i lagen.
Lägg sillen och rödlöken i en glasburk och häll på lagen. Ställ in sillen i kylen och låt sillen dra i lagen över natten.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök