Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matjes med äggcrème är lite som torsk med äggsås – med matjes och crème fraiche istället för varm sås och torsk.
Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten. Skala och finhacka äggen.
Låt matjessillen rinna av. Skär filéerna i bitar och lägg på ett fat.
Ansa och strimla salladslöken. Repa och finhacka persiljan. Spara lite till garnering.
Blanda ägghacket med crème fraiche, finhackad salladslök, persilja och kapris. Krydda med salt och peppar.
Fördela krämen över sillen. Garnera med resterande salladslök och persilja. Låt sillen stå i kylen fram till servering.