Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matjes i glas

Genom att servera matjessillen, potatisen och gräddfilen i glas blir det extra festlig och ser väldigt trevligt ut på en buffé. Portionerna är beräknade för  buffé.

Matjes i glas
Matjes i glas
Matjes i glas
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkmatjessillfiléer- hela,(200 g)
  • 8 stpotatisar- kokta kalla
  • 1 strödlök- stor
  • 2 dlättiksgurka
  • 4 dlgräddfil
  • 1 dldill- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.

  3. Varva sill, potatis, lök, gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Ställ glasen i kylen fram till servering och garnera med dill och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök