Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matiga våfflor

Matiga våfflor
Matiga våfflor
Matiga våfflor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvatten
  • 150 gvetemjöl
  • 1potatis- kokt
  • 150 gjordärtskocka- cirka, kokt
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcajennepeppar
  • 1 msksmör
  • 1 litenfänkål

Gör så här

  1. Blanda torra ingredienser, tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Blanda ned vatten och smält smör. Låt svälla ett tag. Riv potatis och jordärtskocka på rivjärn, rör ned i smeten.

  2. Sätt en klick smör i våffeljärnet och grädda. Ger cirka 6 våfflor, beroende på tjocklek.

  3. Dela i hjärtan. Lägg på en skiva gravad lax, finstrimlad färsk fänkål och en klick färskost med citron.

  4. Våfflorna kan förberedas och vila i kylskåp (lägg smörgåspapper emellan). Värm i ugnen för att sedan toppas med laxen (se nedan).

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök