Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig rostbiffsmacka

Recept på en matig rostbiffsmacka. Morötterna saftar av sig en del så servera dem till i stället för mellan, om mackan ska ligga länge innan den serveras.

Matig rostbiffsmackaMatig rostbiffsmackaMatig rostbiffsmacka
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2morötter- (250 g)
  • 1 klyftavitkål- (100 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 175 gfärskost- t ex lättphiladephia
  • 2 msksenap- grov
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 grostbiff

Tillbehör

  • 8bröd- stora skivor grovt
  • 4romansallad- blad
  • gurka- syrad eller snabbsaltad gurka

Gör så här

  1. Riv morötterna på fina delen av rivjärnet. Ansa, skölj och finstrimla kålen. Pressa ut så mycket vätska ur morötterna som möjligt. Blanda morötter och vitkål. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blanda färskost med senap. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela färskosten på 4 av brödskivorna. Lägg på morots- och vitkålsblandningen.

  4. Lägg på sallad och rostbiff. Kläm ihop med den andra skivan bröd på toppen.  Skär syrad gurka i skivor och servera till.

Vad tyckte du om receptet?