Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga muffins som är godast samma dag som de bakas. Perfekt till mellanmålet eller utflykten.
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och olja i en skål. Vispa ner ägget med en gaffel.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen. Rör runt med en trägaffel till en kladdig deg, se till att inte röra för mycket.
Fyllning: Tärna och stek baconet knaprigt. Ansa och skär salladslöken i ½ cm stora bitar. Blanda bacon, lök och parmesanost. Spara ¼ av blandningen till topping, och vänd ner resten i smeten.
Fördela smeten i 6 stora muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt. Toppa med baconblandningen. Grädda muffinsen mitt i ugnen 25–30 min. Stjälp upp muffinsen och låt dem svalna uppochner på ett galler.