Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sommarsallad med bönor, gryn och tomater. Den här rätten är lagad med inspiration av Tabbouleh, gryn- och persiljesallad från Mellanöstern. Jag gör den lite matigare med bönor och halloumi.
Gör picklad rödlök, se separat recept.
Dela tomaterna. Ansa och skär gurkorna i små bitar.
Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.
Blanda gryn, persilja och mynta i en stor salladskål. Ringla över citronsaft och olja och blanda ihop. Vänd ner tomater, gurka och bönor.
Dela halloumi och skär den i skivor. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i oljan.
Toppa salladen med halloumi, picklad rödlök och myntablad.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök