Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig sommarsallad à la Tabbouleh

Recept på sommarsallad med bönor, gryn och tomater. Den här rätten är lagad med inspiration av Tabbouleh, gryn- och persiljesallad från Mellanöstern. Jag gör den lite matigare med bönor och halloumi.

Matig sommarsallad à la Tabbouleh
Matig sommarsallad à la Tabbouleh
Matig sommarsallad à la Tabbouleh
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 satspicklad lök- se separat recept
  • 200 gcocktailtomater- gärna i olika färger
  • 4smågurkor
  • 1 burkvita bönor- 400 g
  • 4 portgryn- t ex bulgur eller couscous, kokta
  • 1 dlbladpersilja- finhackad
  • 23 kvistarmynta- hackade + myntablad till garnering
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 3 mskolivolja
  • 400 ghalloumi
  • 1 dlvetemjöl
  • 4 mskmajsolja

Gör så här

  1. Gör picklad rödlök, se separat recept.

  2. Dela tomaterna. Ansa och skär gurkorna i små bitar.

  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

  4. Blanda gryn, persilja och mynta i en stor salladskål. Ringla över citronsaft och olja och blanda ihop. Vänd ner tomater, gurka och bönor.

  5. Dela halloumi och skär den i skivor. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i oljan.

  6. Toppa salladen med halloumi, picklad rödlök och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

 

Recept från Mitt kök