Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färgglad sallad som kan serveras som ensamrätt eller till en grillad köttbit. Halloumaki smakar ungefär som halloumi, men är gjord i Grekland i stället för på Cypern.
Dressing: Skala och finstrimla löken. Blanda löken med olja, citronsaft, honung och chiliflakes. Krydda med salt.
Halvera nektariner och avokado och ta ut kärnorna. Gröp ur avokadon. Skär avokado och nektariner i klyftor. Halvera tomaterna.
Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 3 min. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
Vänd ihop hälften av dressingen med salladsmixen och lägg på ett serveringsfat. Toppa med avokado, tomater och bönor.
Bryt osten i mindre bitar. Stek dem runtom i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Låt nektarinerna steka med vid sidan om i ca 1 min.
Fördela ost och nektariner över salladen, strö på solrosfrön och garnera med basilika. Ringla över resterande dressing och servera.